Aleyon

 

Aleyon Bewindvoeringen
postbus 8146
4330 ec middelburg

0113 - 22 83 82
info@aleyon.nl
stip Bewindvoeringen
stip Inkomensbeheer
stip Budgetbeheer
stip Schuldhulpverlening

Tips

Administratie

Zet al uw inkomsten en uitgaven op een rij

Wanneer uw administratie op orde is kunt u gemakkelijk dingen terugvinden. Dat helpt u om uw geldzaken in de hand te houden. Maak daarom een begroting en zet uw inkomsten en uitgaven eens op een rij.

Betaal op tijd

Ruim dagelijks/wekelijks uw post op. U weet dan zeker dat uw rekeningen op tijd betaald worden. Ook weet u precies hoeveel geld er op de bank of giro staat.

Bewaar uw bonnen

Wanneer u iets koopt waar een garantietermijn op zit, dient u de aankoopbon te bewaren. U moet immers kunnen aantonen dat u het artikel heeft gekocht. Bewaar deze bonnen dus goed.

Vergelijk maken

Als u weet hoeveel u te besteden hebt kunt u betere keuzes maken bij het uitgeven van uw geld. Maak daarom een begroting en zet uw inkomsten en uitgaven op een rij. Wanneer u iets aan moet schaffen is het verstandig producten met elkaar te vergelijken.

Kasboek

U kunt uw geld maar één keer uitgeven. Kiest u voor de ene uitgave, dan zult u iets anders moeten laten liggen. Indien u vaak geld tekort komt is het raadzaam een kasboek bij te houden. Door dit in te vullen krijgt u een goed beeld waar uw geld naar toe gaat. U kunt dan ook zien of al uw uitgaven noodzakelijk zijn én waar u op zou kunnen bezuinigen.

Ordenen

Orden dagelijks/wekelijks uw administratie. U weet dan zeker dat uw rekeningen altijd worden betaald. U bespaart uzelf de kosten van aanmaningen en deurwaarders. Ook weet u dan precies hoeveel geld er op de bank of giro staat en dan kunt u op tijd gaan bezuinigen mocht u over uw limiet heen zijn.


Richtinggevend    |    Doeltreffend